Dat is eigenlijk heel simpel en een kwestie van een webformuliertje in vullen dat je HIER kunt vinden. Hierin geef je de url aan, een beschrijving van de inhoud van de url die ook meegenomen wordt bij de zoekresultaten en klaar ben je. Na een periode van enkele dagen zal de site doorzocht zijn door Google en opgenomen worden in de index.
Verwijderen is minstens net zo handig om te weten want als Google eenmaal langs is geweest om de site te indexeren, dan is er bijna geen andere manier om iets definitief uit de index te laten verdwijnen. Het wordt wat technisch wellicht maar op deze pagina vind je een uitleg hoe je op je eigen site(s) dingen kunt aanpassen die ervoor zorgen dat de inhoud niet meer meegenomen wordt.
Heb je haast en wil of kun je niet wachten tot Google na enkele dagen de index bijgewerkt heeft mbv de uitleg op de pagina? Dan kun je, als je zelf eigenaar bent, ook een verzoek indienen om webpagina's te laten verwijderen. Dit is echter maar voor de periode van 90 dagen waarna Google de site opnieuw zal indexeren.
Dit is de methode die we in het begin gebruikt hebben om enkele zoekresultaten in Google voor de HBO Kennisbank te laten verwijderen aangezien er toen ineens prive gegevens van oud studenten getoond werden.
2 opmerkingen:
'noindex, nofollow' wordt automatisch toegevoegd aan je blogger-blog als je bij de instellingen aangeeft dat je niet geindexeerd mag worden. Ben je er ondertussen achter hoe het kwam dat die privegegevens aan de HBO Kennisbank kwamen te hangen?
Zeker, dat had te maken met het feit dat bewust gekozen was om het open te gooien voor Google. Echter had niet elke student beseft wat daar de consequenties van waren.
Berouw komt altijd na de zonde :)
Een reactie posten